MKKSZ
 

 

Bécsi Maraton Verseny !

PSV. WIEN

Vasárnap reggel útra keltünk első nemzetközi versenyünkre. Mindenki nagy várakozással tekintett a lehetőség elé, hogy megmérethetjük magunkat német és osztrák versenyzőkkel is.
Már a rajtlistát megkapva is meglepetésként ért minket, hogy az indulók között nagyobb számban szerepeltek a magyar versenyzők, mint a helyiek. Az induló között ott láthattuk a Göd, Győr, Esztergom, KSI, Jégmadár versenyzőit is.
A verseny lebonyolítása meglehetősen le volt egyszerűsítve ugyanis összesen 3 futamban elrajtoltatták a mintegy 120 résztvevőt. Ez a tömegrajtos megoldás nem túlságosan volt kedvező, ugyanis az egy korosztályban indulók nem nagyon tudhatták, hogy kivel kell versenyezniük. Problémát jelentett még az is, hogy az erősebb felnőtt versenyzők miatt a rajtnál minden fiatalabb a zavaros tolóvízre került.
Sajnos az időjárás sem kedvezett nekünk, ugyanis a pályán hosszába viharos erejű szél fújt gyakran 50 centiméteres hullámokat keltve.
Pedig ez lehetett volna jobb is, a pálya a bécsi öreg Duna holtágában fekszik nagyon szép, gondozott környezetben, a létesítmény is nagyon szép tágas környezetbarát kialakítású volt. A vendéglátó szakosztály képviselői is mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat.
A nehézségek ellenére jó eredménnyel zártuk a versenyt.
12km-es maraton versenyszámban, korosztályában:
Kovács Patrik 2. helyezést,
Gurgulits Bence 4. helyezést ért el.

Nyergesújfalu, 2009.04.27.

Gurgulits Mihály szakosztályvezető