MKKSZ
 

 

Zoltek Vágta-Tó !

 

Szombaton szép napra ébredt a város, húsz fokos meleg, derült idő. Futóversenyhez kívánni sem lehetne jobbat. A nyergesi horgásztavaknál nagy gyermeksereg gyülekezik, már reggel kilenc órától várják a vendégeket Oroszlányból, Tátról, Mosonmagyaróvárról. Az anyukák szorgosan forgatják a késeket, vágják a hagymát kenik a zsírt a finom zsíros kenyérre. Áll már a sátor, készül a pálya is. Abronics Ödön edző óriási ütésekkel veri a jelzőkarókat a földbe. Itt lesz a rajt, amott a befutó, arra pedig a forduló szalagjait fújja az enyhe szél. Gurgulits Mihály szakosztályvezető izgatottan számolja az érkező versenyzőket, ellenőrzi, hogy a nevezések rendben vannak-e a számítógépen. A hiányzókat gyorsan beírja, aki nem tudott eljönni azokat kitörli a gépből. Jutka néni a Zoltek kajakosok futócsapatát gyűjti a szárnyai alá, mindenkihez van egy hasznos tanácsa, hogyan vegyél levegőt, hol hajrázz, hogyan lesz a rajt és a befutó. Ridly István és Nemes Attila izgatottan vizsgálja a kötelet, vajon elég erős lesz e, a sok jó erőben lévő kajakos reméljük, nem fogja eltépni.

Tíz órakor eldördült a startpisztoly, jobban mondva Ödön sípjelére indult az első futam, hogy kétszer körbefussa a horgásztavakat és mintegy három és fél kilométer lefutása után fáradtan beérkezzen a célba. Ebben a futamban kipróbálta erejét öreg és fiatal, a 18-tól 48 éves korig huszonkét anyuka, apuka, edző, barát és profi versenyző mérhette össze erejét és kitartását.
A felnőttek után jöttek a fiatalok, öt különböző korosztályban közel száz gyermek birkózott meg a távval. A legnépesebb mezőny a 9-10 éves gyermekeké volt ahol a két futamban 46 versenyző ért be a célban. A mezőny két legifjabb versenyzője, a mindössze öt éves oroszlányi Faragó Nikolett és az egy ével idősebb nyergesi Komáromi Balázs is biztosan célba ért a csapattársak hangos üdvrivalgásának kíséretében.
A tókerülő futás sikeres teljesítésével nem ért véget a verseny, ugyanis a kiírás szerint a végeredmény az összetett verseny helyezéseiből állt össze. A második futószám igazi erőpróba elé állította a versenyzőket, mert nevéhez híven, „KILÁ-TÓ” fel kellet futni kicsinek és nagynak a búzás hegy tetején lévő víztárolóhoz. Akinek maradt még valamennyi levegő, megcsodálhatta a gyönyörű kilátást a négy horgásztóra és a városra.
Az eredményhirdetésig sem unatkozott senki az előre megalakított csapatok: Vértesi Vércsék, Csalamádé, Jégmadár, Pelikán, Vegyes Felvágott, Vértesi Vízilovak, Pálcika- Emberek és a Vértesi Vadkanok fogták egymással szemben a kötelet és húzták, húzták, amíg bírták, vagy az ellenfél hagyta a Négy Égtáj Túraszakosztály tagjai szigorúan figyelték a jelet a kötélen, ha áthaladt a vonalon, mindennek vége, az ellenfél továbbjutott. A végső összecsapást a Csalamádé és a Vértesi Vadkanok vívták, ahol hatalmas küzdelemben végül is a Vadkan győzött, így ők állhattak fel a dobogó legtetejére és vehették át a kötélhúzó verseny fődíját, a szép kupát. Az elvesztett energia pótlására egy-egy csoki is járt minden csapattagnak.

A verseny végén sok gyermek állhatott fel a dobogóra, és vehette át a kiérdemelt arany, ezüst, bronz, és a 4-6 helyezésért járó érmeket. Az összetett pontversenyt a Zoltek SE. Kajak-Kenu szakosztálya nyerte. A dobogó legtetején a kupát, Gurgulits Mihály szakosztályvezető vehette át.
Reméljük, hogy a több mint száz versenyző és a népes szurkoló sereg nagyon jól érezte magát és jövőre is eljönnek hozzánk.

Köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették a verseny megrendezését:
Zoltek Zrt., Nyergesújfalui Horgász egyesület, Nyergesújfalui Mentőállomás dolgozói, Flex-Automatika Kft., Stada-Bau Kft., Reményi Károly.

Rendezők: Zoltek SE Kajak-Kenu szakosztály, Négy Égtáj Túraszakosztály

Nyergesújfalu, 2009.04.06.

Gurgulits Mihály szakosztályvezető

Végeredmény

Csapatverseny