MKKSZ
 

 

Olimpikonok!

 

 

Február 20.án egész estére vendégül láthattuk az MKKSZ szakmai igazgatóját, Weisz Róbertet, az elmúlt 12 év sikerkovácsát, Angyal Zoltán volt szövetségi kapitányt, és akiket példaképül választhatunk, büszkeségeinket, Szabó Gabriella és Bozsik Gábor olimpikonokat.

A Zoltek csónakház tornaterme este hat órára dugig megtelt kajakos gyermekekkel és szüleikkel Nyergesújfaluról, Tátról és Mogyorósról. A közel 100 kajakos ifjú sportoló izgatottan várta vendégeinket, akik a havas utakat legyőzve időre megérkeztek hozzánk.

A vendégeket, Gurgulits Mihály szakosztályvezető köszöntötte majd ismertette az este programját, ami egy rövid filmvetítéssel indult. A filmben a vendégeink megismerhették a szakosztályunk életét, versenyeit, programjait. A film után az olimpikonok vették át a szót. Először Szabó Gabi a pekingi olimpián ezüstérmes kajak négyes tagja mesélt az olimpiáról, élményeiről. A gyerekek és a szakosztályvezető kérdései nyomán megtudhattuk sok mindent a felkészülésről, Pekingről, hogyan ismerkedett meg a vízi élettel, hogyan, mennyi munkával vált olimpikonná és milyen tervei vannak a jövőben. Bozsik Gábor a pekingi férfi kajak négyes tagja mesélt nekünk a versenyek hangulatáról, arról, hogyan alakul ki barátság a rivális versenyzők között, mikor fekszik le este, hogyan telik a napja edzésről edzésre. Beszélt nekünk a pályafutása kezdetéről is, megtudhattuk, hogy a kajakkal csak 14 éves korában ismerkedett meg és hogy az első érmét nem is kajakban, hanem fociban szerezte.
Angyal Zoltán a Pekingben két aranyat szerzett kajak-kenu csapat szövetségi kapitánya buzdította a gyerekeket a sportolásra, és hogy folytassák a kajakozást olyan lelkesedéssel, ahogyan végighallgatták az olimpikonokat, mert a miénk a legegészségesebb sport a természet közelében, a vízen. Zoli bácsi biztatta a gyerekeket, hogy edzenek lelkesen, készüljenek a versenyekre, mert a siker lehetősége mindenki előtt nyitva áll, lehetnek ők is olimpikonok.
A beszélgetés végén Adolf Józsefné Nyergesújfalu jegyzője és Herdi Péter képviselő ajándékkal kedveskedtek az olimpikonoknak, majd Gurgulits Mihály szakosztályvezető adta át a Zoltek Zrt. Ajándékát a sportolóknak.


Kedves Olimpikonok, Gabi és Gábor, Zoli bácsi, köszönjük, hogy eljöttetek hozzánk, óriási élmény volt a számunkra megismerkedni veletek. Lenyűgöző volt a kedvességetek, közvetlen barátságotok. A sok autógrammot külön is köszönjük.

Zoltek Kajak-Kenu szakosztály sportolói, gyerekek, edzők, szülők.

 

Nyergesújfalu, 2009.02.20.

Gurgulits Mihály szakosztályvezető