MKKSZ
 

 

Évzáró 2008 !

 

 

Jó évet zárt a Zoltek SE. Kajak-Kenu szakosztálya!


Szombat este már fél ötkor kezdtek gyülekezni a nyergesi kajakosok a csónakháznál. A tornaterem, erre az alkalomra, teljesen átalakult. Van itt minden! Sörpadok a vendégeknek, karácsonyfa az asztalon, kivetítő nézőtérrel és sok-sok ajándék.

Fél hatra a több mit hatvan gyerek és szüleik a termet teljesen megtöltötték. A progaram szerint filmvetítéssel kezdődött volna az ünnepség, de mindenki meglepetésére előtte Abronics Máté gitárjátékát élvezhettük, aki két szép karácsonyi számot játszott el nekünk. Az ezt követő filmen újra végigizgulhattuk az egész évben velünk történteket, szurkolhattunk a versenyeken, tapsolhattunk az éremátadásokon, újra nevethettünk a táborozáson történteken.

A vetítés utáni hivatalos programot Gurgulits Mihály szakosztályvezető nyitotta meg. A megjelent gyermekek és a vendégek köszöntése után elmondta:

"2008 az olimpia éve volt. Tudnunk kell, hogy mi egy olyan sportághoz tartozunk, amelyik a legsikeresebb sportága Magyarországnak. Az olimpián megszerzett három aranyéremből kettőt a mi spotágunknak köszönhet az ország. A kajak-kenu sport 34 olimpiai ponttal az első, míg 19 ponttal az úszás lett a második a magyar sportolók között. A Magyar sportolók által szerzett összes pontnak a 36 százalékát a kajak-kenu sport szerezte. Ezekből az eredményekből láthatjátok, hogy mi jó közösségbe tartozunk, az olimpikonok, akik nyernek, közénk tartoznak. Remélem, hogy itt is ül közöttünk pár olyan gyermek aki, tíz-húsz év múlva nekünk szerzi az érmeket az olimpián."

A sportág idei eredményeinek bemutatása után a szakosztályvezető ismertette a szakosztály pénzügyi helyzetét, ismertette a 2008 évi bevételek és kiadások fő számait. Külön köszönetet mondott a támogatóknak, Nyergesújfalu képviselő testület, Zoltek Zrt., Holcim Hungária Zrt., Flex-Automatika Kft., Gyüép Kft., Megawatt Kft., Stada-bau Kft., Prenker Bt., Mohácsi vasépítő Kft., Egri József, Reményi Károly, akik lehetővé tették a szakosztály egész évi eredményes működését. A kiadások között külön kiemelte a hajópark bővítését, ugyanis ebben az évben 6 új kajakkal és két használt túrakenuval gyarapodtunk.  

A pénzügyi beszámoló után került sor a 2008 évi eredmények számbavételére. Megtudhattuk, hogy a szakosztály egész évben mintegy 130 gyermekkel foglalkozott, ez azt jelenti, hogy átlagosan 60-80 gyermek sportolt nálunk három edző irányításával a 6-16 éves korosztályból. A sportoló gyermekek közül, idén sokan versenyeztek is, a nyári országos és területi megmérettetéseken 48 gyermek szerepelt, jó eredménnyel, ezt bizonyítja a megszerzett közel száz db érem is. A szakosztály versenyzői 2008-as évben 16 versenyen indultak, amiből 7 országos megmérettetés volt. Az országos bajnokságon 18 pontot sikerült szerezni.
A szakosztályvezető után Abronics Ödön vezetőedző kapott szót.

A szakosztály vezetőedzője részletesen ismertette az elért eredményeket, külön kiemelve azt a tényt, hogy az eredményt elért versenyzők nyolcvan százaléka idén ismerkedett meg a kajakozással, a "vízen járás" alaplépéseivel. Fontosnak tartotta megemlíteni a szakosztály által szervezett úszásoktatást, ami a legfontosabb kelléke a kajak-kenu sportnak. Köszönetet mondott a gyermekeknek, hogy a tévézés és számítógépezés helyett a sokkal egészségesebb sportot választják, és a szülőknek azért, hogy eredményesen ösztönzik a gyermekeiket a kajak-kenu edzések látogatására, és segítik a szakosztályt abban, hogy a sokszor nem is olyan közeli versenyhelyszínekre biztonságosan eljussunk. Végül megemlítette azt, hogy a szakosztályunk nemcsak a szűkebb hazájában tevékenykedett, hanem segítségünkkel sikeresen elindult a kajakos képzés több környékbeli településen is.

Az eredmények ismertetése után a díjjak átadása következett. A díjakat Kovács Attila ifi válogatott VB. 6. helyezett a Zoltek volt versenyzője adta át.
Országos Diák Olimpián K-2 4000 m-en elért 6. helyezés: Kovács Patrik, Gurgulits Bence
Duna István keretfeltöltő emlékverseny MK-2 2000 m-en elért 5. helyezés: Kovács Ivett, Oláh Eszter
Országos Bajnokság MK-1 4x300m vegyes váltó 7. helyezett: Tolnai Csenge, Bene Kata, Novák Dominik, Bagi Dominik
Országos Bajnokság K-2 4000m 4. helyezett: Kovács Patrik, Gurgulits Bence
A házi pontversenyben első helyezett 76 ponttal Kovács Patrik, második Gurgulits Bence, harmadik Oláh Eszter lett. Elismerésként egy nagy tábla csokit és egy háromezer forintos vásárlási utalványt kaptak.
A többi gyermek sem távozhatott üres kézzel, ugyanis a szakosztály minden gyermeket megajándékozott egy halom csokival és egy oklevéllel is. Végül a szakosztályvezető megköszönte az edzők, Abronics Ödön és Dányi-Tóth Judit, a pénzügyekkel foglakozó Szitári Tamás, valamint a gondnok Kuthy Kornél és Felesége áldozatos munkályát. Meglepetésként a szakosztály közössége egy ajándékkal kedveskedett a szakosztályvezetőnek is, aki egy szép fából faragott kajakot kapott.
A hivatalos program után mesefilm vetítés, vetélkedő és tíz óráig tartó evés-ivás következett, ahol mindenki megkóstolhatta az anyukák által sütött sok-sok finomságot is.

Nyergesújfalu, 2008.12.13.

Gurgulits Mihály szakosztályvezető