MKKSZ
 

 

Sikerek! Fejlődés! Éremeső!

2009-es évzáró a Kajak-Kenu szakosztályban

A Zoltek SE. Kajak-Kenu szakosztály december 5.-én tartotta évzáró ünnepségét. A Duna parti csónakházban a mintegy 80 fő, szülők, gyerekek, masters versenyzők, edzők részvételével megtartott rendezvény az idei év eseményeiről készült film vetítésével kezdődött el. A szép élmények felelevenítése után Gurgulits Mihály szakosztályvezető tartott évértékelést.

 „ Kedves szülők, versenyzőink, tisztelt vendégeink. Egy kis összehasonlítással szeretném kezdeni, amiből kitűnik, hogy milyen sokat fejlődött szakosztályunk ebben az évben. 2008-ban 14 versenyen voltunk, 2009-ben viszont már 20 különböző versenyen vettünk részt, Sukorón, Győrben, Szolnokon, Tiszafüreden, Tatán, Bécsben, Mosonmagyaróváron, Gödön, Oroszlányban, Lábatlanon, és természetesen itthon Nyergesen is a Holcim kupán. Ezeken a versenyeken 78 nyergesi kajakos vett részt. Ez 28-al több mint tavaly. Mint tudjátok, minden évben készítek egy rangsort a versenyen elért eredményekből 2008-ban a rangsorunk élére kerüléshez 76 pont kellet. Idén az elsőség eléréséhez nem kevesebb, mint 141 pontot kellett összelapátolni a győztesnek. A pontok után lássuk az érmeket! 2009-ben szakosztályunk utánpótlás korú versenyzői nem kevesebb, mint 223 db érmet szereztek ebből 31 db arany, 33 db ezüst és 45 db bronz volt a többit a 4-6 helyezettjeink szerezték.
Szakosztályunk színeiben a tavalyi 18-cal szemben idén már 35 fő igazolt versenyző vett részt az országos megmérettetéseken. 2009-ben az országos pontversenyben a Zoltek Kajak-Kenu szakosztálya 89 pontot gyűjtve a 41. helyen végzett.
Mielőtt elmondanám az egyéni eredményeket, mondok pár szót a szakosztály 2009 évi fejlődéséről. Idei évben 9 db hajóval, egy nagy értékű kondi géppel, sok lapáttal, mellénnyel gyarapodtunk. Két edzőtábort is tudtunk rendezni ahol is több mint 50 gyermek gyarapította kajakos tudását. Mindehhez az anyagi erőforrásokat a szülőktől a támogatóinktól és pályázatok útján próbálom meg előteremteni. 2009 évben 3 pályázatot készítettem. Az MKKSZ-NUSI pályázatán nyert 600 eFt-ból a hajók egy részét sikerült finanszírozni. A másik két pályázat elbírálása 2010 tavaszára várható. Ezeken a LEADER pályázatokon egy csónakházi tanmedence kialakítására pályáztam 5 millió Ft értékben, és 2 db kajak ergo méterre 1,3 mill. Ft értékben. Itt szeretném megköszönni minden segítőnknek, hogy támogatásukkal gyermekeink ilyen sikereket tudtak elérni. Köszönet a Szülőknek, akik nélkül a versenyekre sem tudnánk eljutni, edzőinknek, Jutkának, Ödönnek, akiknek áldozatos munkája látszik minden csillogó éremben, dagadó izomban, mosolygó gyermekben. Köszönjük támogatóinknak, Nyergesújfalu Város, Zoltek Zrt. Holcim Hungária Zrt. Megawatt Kft. Flex-Automatika Kft. Stada-Bau Kft. Prenker Kft. Gyüép Kft. Mohácsi Vasépítő, Reményi Károly.
Most pedig lássuk a sikereink kovácsait, akikre az idei évben is büszkék lehetünk. A serdülőknél Kovács Patrik és Gurgulits Bence, edzőjük Gurgulits Mihály, a kölyök korosztályban Kiss Blanka, Kovács Ivett, Oláh Eszter, Hajdu Barbara és a gyermekeknél Tolnai Csenge, Bodoni Csenge, edzőjük Dányi-Tóth Judit, szaporította jó helyezéseinket és pontjaink számát az Országos Bajnokságban. Idei évben a mestereink is jól szerepeltek, az Országos Masters Bajnokságon Eckl Attila, Máté László, Szitári Tamás, Gál Zoltán, Dányi-Tóth Judit, Magyar Annamária, Gurgulits Mihály, Abronics Ödön, Kuthy Kornél, Kuthy Balázs és Vida Tamás sok pontot lapátolt össze a szakosztály számára.
Így az év vége felé, miután megvontuk a számvetést az elmúlt időszakról, tekintsünk egy kicsit a jövő év felé is. 2010 a szakosztály számára talán még nehezebb év lesz, mint az idei. Versenyzőink, edzőink számára újabb kihívások jönnek, edzések, táborok versenyek, ahol mindenkinek ismét maximális teljesítményt kell nyújtani ahhoz, hogy az idei sikereket meg tudjuk ismételni, felül tudjuk múlni. Ígérem, hogy szakosztályvezetés is keményen fog dolgozni, hogy megteremtsük számotokra az eredmények eléréséhez szükséges feltételeket.
Kívánok nektek boldog újévet, eredményes és sikeres jövő évi versenyszezont.”
Az évértékelést követően, az este legélvezetesebb részeként, a gyerekek nagy örömére, a három edző rengeteg csokit, mikulást és ajándékot osztott szét közöttük. 
Ez a nagyszerű délután és este sok örömet szerzett szülőnek, gyermeknek, edzőnek, és bizonyította, hogy kemény munkával, egészséges sporttal, sok mozgással nagyszerű eredményeket lehet elérni. Hajrá Kajakosok, Hajrá Zoltek!
                                                                          
2009.12.05.                                                                                            

 

Videók, képek: www.tar.hu/zoltekkajak

Gurgulits Mihály
Zoltek SE. Szakosztályvezető