MKKSZ
 

 

Országos Bajnokság Sukoró!

 

A magyar utánpótlás kajak-kenu sport legnagyobb hazai versenye zajlott le a velencei tavon augusztus első hétvégéjén. A három napos megmérettetésre 59 egyesület 2871 nevezést adott le.
Szakosztályunk már a pénteki versenynapon megkezdte a jó eredmények begyűjtését, ugyanis Gurgulits Bence és Kovács Patrik K-2 500 méteren az előfutamból 3. helyen továbbjutva a döntőben csak fél méterrel maradt le a dobogóról. Ebben a versenyszámban rendkívül szorosan alakult a befutó, a cél előtt 50 méterrel, az első és a hatodik helyezett között mindössze 1 hajó különbség volt, és hatalmas hajrát követően a mi egységünk végül hatodik helyet tudta megszerezni. Ezzel a nagyon jó eredménnyel indította csapatunk az éremgyűjtést a szakosztály legrangosabb versenyén, az Országos Bajnokságon.
Szombaton is egy egységünk szerepelt a versenyen, K-4 1000m-en a Tatai Hódy Sportegyesület két kiváló versenyzőével kiegészülve a Heitz András, Kurucsai László, Kovács Patrik, Gurgulits Bence egység a sok pontot érő negyedik helyet szerezte meg egy olyan mezőnyben ahol a többi egységben szerepeltek egy korosztállyal idősebb versenyzők is, mert idén összevontan rendezték a futamot az V.-VI. korosztályosoknak.
Vasárnap reggel a hosszú távú versenyekre már a teljes Zoltek versenyző csapat várta a velencei tó partján a futamok kezdetét. Tőlünk először ismét a nagyok indultak és kiváló eredménnyel az előkelő ötödik helyezést tudták megszerezni. A következő futamot nagyon vártuk, ugyanis a K-4 4000 méteres számban mi leányaink is indultak. Erre a számra több hete készülődtek, mindig nagy izgalom levinni ilyen hatalmas hajót az edzéseken. A 11 méter hosszú és több mint 30 kg-os hajó mozgatása igazi erőpróba. Igazi csapatként, keményen készültek, de a lazításkor sokszor énekelve hajtották előre ezt a csodálatos hajót. A Jutka néni edzéseinek eredményességét mutatja, hogy a csapat, erős mezőnyben hatodik helyezést ért el. Kovács Ivett, Kiss Blanka, Oláh Eszter, Hajdu Barbara. Gratulálunk!
A csapathajók után következett Abronics Máté, Bene Kata és Komáromi Márton. Az egyesek mezőnye mindig nagy kihívás, ők kemény helytállással biztosították a Zoltek helyét ebben a mezőnyben is. A délelőtt hátralévő részében a fiatalabbaké volt a főszerep, gyermekversenyzőink páros hajókban a középmezőnyben végeztek. A Kovács Krisztián, Slivenszky Krisztián és a Bodoni Csenge, Tolnai Csenge párosaink pontszerző helyeken futottak be.
A délelőtti versenyek befejeztével a versenypálya átalakult egy hatalmas fürdőmedencévé a kánikulai 36 fokos meleget a Velencei tó 26 fokos vize próbálta enyhíteni, nem nagy sikerrel. A versenypálya vízét a több ezer fürdőző versenyző és szurkoló szinte teljesen megtöltötte.
Az igazi izgalomra délután négy óráig kellett várni. Kezdődtek a váltó versenyszámok, ahol ismét felállhattunk a dobogóra. MK-1 3X200m váltó számban a lányok óriási küzdelemben megszerezték a dobogó harmadik helyét. Először Oláh Eszter indult kiváló rajttal biztosítva a váltó csapat számára a jó szereplés lehetőségét. Másodikként Kovács Ivett került sorra, Ivett jó váltással negyedik helyen hozta a csapatot. Befutónak Jutka néni Kis Blankát jelölte, kiváló választás volt! Blanka remek indulással, szuper hajrával hozta a csapatot a meglépetés 3. helyre. A futam után az egész csapat várta az eredményhirdetést, és mikor a lányok felálltak a dobogóra mindenki tapsolt és kiabált, hajrá Zoltek, hajrá csajok. A Jutka néni szeme sarkában még egy kis öröm könnycseppet is láthattunk. A felkészülésben hatalmas segítség és hajtóerő volt, hogy a váltóra készülő leánycsapat létszáma egyel több volt, mint a lehetséges három fő, így az edzéseken folyó versengésnek is köszönhető ez a jó eredmény, köszönjük lányok, és köszönjük Barbarának is, aki csak „egy másodperccel” maradt le a dobogóról.
Az estébe hajló versenyen a többi váltónk is jól szerepelt, vegyes váltóban 4. helyezést ért el Tolnai Csenge, Bodoni Csenge, Kovács Krisztián, Slivenszky Krisztián, az I. korcsoportos fiúk, Jámbor Zoltán, Jámbor Tamás, Komáromi Péter, Vincze Balázs pedig 5. helyezést értek el. A verseny legutolsó számában az I. korcsoportos vegyes váltóban 7. helyezést sikerült szerezni a Hekler Dávid, Buczó Judit, Eggenhofer Anna, Jung Balázs összetételű csapatunknak.
Gratulálok a versenyzőknek és edzőknek a jó eredményekhez.

Edzők:
Dányi-Tóth Judit, Abronics Ödön gyermek-kölyök korosztály
Gurgulits Mihály serdülő korosztály edzője.

Videók, képek: www.tar.hu/zoltekkajak

Gurgulits Mihály
Zoltek SE. Szakosztályvezető


Eredmények: