MKKSZ
 

 

Vidék Bajnokság Szolnok !

 

A három napos Vidék Bajnokságnak idén Szolnok adott otthont. A festői Holt Tiszán kiépített korszerű kajak-kenu pályán a vidéki kajak-kenu sport teljes mezőnye izgatottan várta a rajt vezényszót, ugyanis erről a versenyről csak a legjobbak juthatnak be az Országos Bajnokságra, ahol már a bajnoki pontokért fog folyni a küzdelem.
A Zoltek kajak-kenu szakosztály egy része már pénteken megérkezett a vízitelepre, hogy a versenyzés mellett, felépítsék a csapat táborhelyét is. A távoli versenyek egyik velejárója ugyanis a sátorozás, ami a gyerekeknek mindig nagy élmény.
A pénteki versenynapon két egységünk is rajthoz állt. Abronics Gergő népes mezőnyből a középfutamba jutott, míg a párosunk Gurgulits Bence és Kovács Patrik az érmet érő 6. helyezést szerezte meg a K-2 500m-es döntőben.
Szombati napon az 1000m-es versenyszámokat rendezték meg. Ezen a hosszabb távon induló egységeink közül a páros szintén érmes helyet szerzett. Bence és Patrik a K-2 1000m döntőjében 4. helyezést ért el. A délutáni döntőn már a teljes Zoltekes csapat ott szurkolt a fiúknak, ugyanis Jutka néni vezetésével megérkeztek a kisebbek is, akik nagy izgalommal várták a másnapi megmérettetést.
Egy viharos, zivataros és élmény dús este és éjszaka után a vasárnapi versenynap ismét sikerekkel indult ugyanis K-2 férfi serdülő 4000m-en Kovács Patrik és Gurgulits Bence nagy küzdelemben megszerezte a dobogós 3. helyet. Gratulálunk!
A párosok után az egyes számok következtek ahol csapatunk nagy része is indult. A III. korcsoportban Abronics Máté, Hajdu Barbara, Bene Kata, Kis Blanka és Kovács Ivett indult, aki az értékes 9. helyezést szerezte meg. A II. korcsoportban Tolnai Csenge, Bogár Richárd, Kovács Krisztián és Slivenszki Krisztián indult, ők a középmezőnyben végeztek. A legkisebbeknél az I. korcsoportos gyermek korosztályban volt a legnépesebb a Zoltek csapat itt indult Komáromi Márton, Jung Balázs, Hekler Dávid, Jámbor Tamás, Jámbor Zoltán, Bognár Domonkos. A legjobb eredményt ebben a 35 fős mezőnyben Komáromi Péter és Vincze Balázs érte el 13. helyezéssel.
A legnagyobb izgalom a III. korcsoportos leány 200m-es váltónk versenyét kísérte ugyanis az óriási küzdelemben kiharcolt dobogós harmadik helyünket a versenybíróság, sajnos pályaelhagyás miatt a negyedik helyezettnek ítélte, a szabály az szabály remélem tanultunk belőle.
Egy nagyon jó, élmény dús és tanulságos versenyen vagyunk túl remélem jó felkészülés ez legközelebb következő Országos Bajnokságra.
Gratulálok a versenyzőknek és edzőknek a jó eredményekhez.

Edzők:
Dányi-Tóth Judit, Abronics Ödön gyermek-kölyök korosztály
Gurgulits Mihály serdülő korosztály edzője.

Videók, képek: www.tar.hu/zoltekkajak

Gurgulits Mihály
Zoltek SE. Szakosztályvezető

Eredmények: