MKKSZ
 

 

3. Holcim Kupa !

 

Péntek délután 4 óra. Zoltek csónakház előtt valami történik. Sok gyerek nyüzsög két teherautó körül. Hajókat, evezőket és minden egyebet pakolnak. Talán elköltözik a kajak Nyergesről?
Nem, dehogy! Újra Holcim kupa Nyergesújfalun! A kajakosok kiköltöznek 2 napra a tavakhoz egy jó versenyzés kedvéért.
Kint a tónál sürgés-forgás, Khéner Andrisék javában állítják a sátrat, Dányi-Tóth Judit edző irányításával a gyerekek pakolják le a hajókat a teherautóról, rakják szépen sorba, ugyanis kell a hely a sok hajónak, csak a zoltek 22 kajakot hozott ki a versenyre és akkor ott van még a többi 7 szakosztály is. Gurgulits Mihály és Abronics Ödön a tavon „csónakázik”, építik a holnapi versenyre a pályát. A tavon ugyanis a „Monacói nagydíjat” fogják megrendezni kajakkal. A pálya kijelöléséhez nem kevesebb, mint 8 bóját kellett kihelyezni a vízre, hogy a kellő számú forduló meglegyen.
Szombat reggel 7 óra. A tónál még minden csendes, csak a halak csobbanása és a friss reggeli szél borzolja a vizet. Aztán minden hírtelen megváltozik. A sátor mögött füst gomolyog, Mohácsi Viktor és fia már alágyújtott a kondéroknak, hamarosan rotyogni kezd a babgulyás. A nyergesi kajakosok lassan gyülekeznek, nézik a rajtlistát, keresik a papírokon, hogy mikor lesz a futam, hány ellenféllel kell megküzdeni. Érkeznek a vendégek is. Itt van a közeli és távoli kajakos társadalom színe java. Jöttek versenyezni Lábatlanról, Tatáról, Gödről, Mosonmagyaróvárról, Oroszlányból, Neszmélyről, és Verőcéről is. Mindenki ámulva nézi, milyen szép környezetben lesz a verseny, mennyire jól belátható a pálya, és várhatóan élvezetes versenyzés lesz nemcsak a versenyzők, hanem a nézők számára is.
9 óra. Elkezdődik a technikai értekezlet, véglegesítik a szakosztályok képviselői a nevezéseket, futamokat, díjazást és sok mindent, ami a verseny sikeres lebonyolításához kell. A versenyen 25 futamra 318 nevezés érkezett, több futamban az indulók száma a 30-at is meghaladja.
10 óra eldördül a rajtpisztoly, vagyis Abronics Ödön versenybíró vezényszavára elindul az első futam, a K-1 V. korcsoportos leányok versenye, majd a többi is egymás után. Judit néni a zoltekesek edzője fáradhatatlanul irányítja a gyerekeket, a hajókból ki és be, keresik a rajtszámokat állítják be a hajókat a csapat 58 versenyzője hálásan és nyugodtan tudja várni, hogy a versenyen sorra kerüljön.
A versenypályán eközben zajlik az élet, a sok hajó szeli a vizet, a nyertesek örülnek, és reméljük, akik nem nyertek sem keserednek el. A 15. futamnál kiderül, hogy a tó kapacitása végéhez ért, ugyanis az induló 36 hajó sehogyan sem fér el. A rendezők gyorsan orvosolják a bajt és a futamot kettéválasztva indítják el a gyerekeket. A végén így két aranyérmest is lehet ünnepelni ebben a korosztályban.
Délután egy órára elcsendesedik a víz, a verseny után a résztvevők az elvesztett kalóriákat Viki bácsi nagyszerű babgulyásával pótolhatják, ízlik is mindenkinek, ezt bizonyítja, a több mint 300 elfogyasztott adag is.
A verseny végére Misi bácsi is elkészült a számítógépen az összes futam eredményének feldolgozásával, így a sok vendég és hazai versenyző izgatottan várhatta az eredményhirdetést. A Holcim Hungária Kft. által felajánlott rengeteg érmet sok-sok nyergesi kajakos nyakába is láthattuk, ugyanis gyerekek nagyon jól szerepeltek. Sajnos a Holcim kupát idén is, immár harmadszor a Göd SE. nyerte el így immár végleg az övéké marad.
Remélem, minden vendégünk jól érezte magát a versenyen, és jövőre is eljönnek.
Köszönjük a szülőknek a szakszerűen segítséget a lebonyolításban,  rengeteg áldozatos munkát rendezőknek: Abronics Ödön edző, Dányi-Tóth Judit edző, Gurgulits Mihály szakosztályvezető. Köszönjük a Nyergesi Horgászegyesületnek, hogy a tavon megengedték a verseny megrendezését. Köszönjük a finom gulyást Mohácsi Viktornak
És legfőképp köszönjük a sok támogatónak, akik nélkül a versenyt nem tudtuk volna megrendezni: Holcim Hungária Kft, Zoltek Zrt., Mohácsi Vasépítő Kft., Megawatt kft., Hummel pékség, FlexAutomatika Kft., Gyüép Kft., StadaBau Kft., Prenker Kft.,

Hazai érmesek: Kovács Patrik, Gurgulits Bence, Kiss Blanka, Kovács Ivett, Bartha Enikő, Komeiner Dóra, Tolnai Csenge, Hajdu Barbara, Kovács Hanna, Péntek Viktória, Abronics Máté, Kiss Barni, Bodai Adrián, Mosolygó Levente, Kruska Ádám, Abronics Gergő, Kovács Krisztián, Slivenszky Krisztián.

Gratulálunk!

Nyergesújfalu:
2009. 06. 06.

Gurgulits Mihály
Szakosztályvezető

 

MEGHÍVÓ

Nevezési lap

Rajtlista

Jegyzőkönyv