MKKSZ
 

 

Duna Régió Diákolimpia !

 

Az elmúlt hétvégén a Zoltek kajakos csapata húsz fő versenyzővel képviseltette magát ezen a nagyszabású kajak-kenu eseményen. A szülőkből és csapattagokból álló népes szurkolósereg, nemhiába kísérte el gyermekeinket, mer nagyon szép eredményeket értek el.
Kiemelkedő sikernek számít a szombati napon Kovács Patrik döntőbe kerülése a K-1 1000m-es számban. A rendkívül erős válogatottakkal teletűzdelt mezőnyben, a nagyszerű 8. helyezést sikerült elérnie. Ezen a napon Gurgulits Bence is jól szerepelt ugyan a középfutamból nem sikerült a továbbjutás, de ha legközelebb a hullámok is úgy akarják menni fog.
A K-2 1000m-es számban párosunk is kivallóan teljesített, Gurgulits Bence és Kovács Patrik hajszállal lemaradva a negyedik helyről az érmet érő 5. helyezést érte el. A versenyszám külön érdekessége volt, hogy a futamon nemcsak egymással, hanem a hullámokkal és a széllel is meg kellett birkózni, ugyanis a vihar szele a futam alatt, a hozzá tartozó zivatar jégesővel az eredményhirdetéskor tette próbára a versenyzőket és a szurkolókat egyaránt.
A vasárnapi versenyszámokban először a leányok jeleskedte. Nagy küzdelemben Oláh Eszter 6. helyezést, Kiss Blanka 7. helyezést ért el az MK-1 4000m-es számban. Reméljük Eszter keze hamarosan javulni fog és ez az érem lesz még fényesebb is. Volt egy futam a versenyen, az MK-1 I. korcsoportos fiúk versenyszáma ahol a futamra ki lehetett volna írni, hogy a Zoltek és a többiek. Ezen a futamon a 31 induló versenyző között kilenc versenyzőnk indult. Itt a legkisebbek között, a fiaink egyre javuló eredményeket mutatva a középmezőnyben végeztek.
Utolsó versenyszámban ismét a lánycsapaté volt a főszerep, Oláh Eszter, Kis Blanka, Kovács Ivett a 2000m-es csapatevezésben a dobogós harmadik helyezést szerezték meg.

Gratulálok minden versenyzőnknek és további sportsikereket kívánok

2009. 06.02.

Nyergesújfalu,

Gurgulits Mihály szakosztályvezető

Végeredmény